Bucs göra historia genom att anställa två kvinnliga assisterande tränare

Bucs göra historia genom att anställa två kvinnliga assisterande tränareBruce Arians hade tidigare sagt I combine att han ville anställa minst en kvinnlig assistentcoach och den här veckan blev det verklighet med att anställa två kvinnliga assistentcoachare. 

Lori Locust anställdes som assisterande defensiv linjetränare och Maral Javadifar anställdes som assisterande styrka och konditioneringstränare.

Locust var senast en assisterande tränare med Birmingham

Iron of the AAF, medan Javadifar var en sjukgymnast och prestationstränare i Virginia.

Frågan som ställs av många Buccaneer-fans är varför Bucs skulle anställa en kvinnlig assisterande tränare än mindre ta med två ombord? Är de verkligen kvalificerade att coacha sina positioner? Eller anställdes dessa kvinnor precis som token hires, bara för att markera rutan på någon EEOC rapport?

Lori Locust och Bruce Arians har känt varandra länge när deras förhållande går hela vägen tillbaka till 1983 när Arians coachade vid Temple University och Locust var student.

Locust växte upp ett die hard fan av Pittsburgh Steelers av 1970-talet och Jack Lambert var hennes favorit spelare.

Innan han anställdes av Birmingham Iron, Locust coachade på hennes alma mater Susquehanna Township High School från 2010-2018. Locust spelade också på ett damfotbollslag och coachade för ett kvinnors professionella inomhusfotbollslag.

Hon internerade också med Baltimore Ravens förra sommaren under träningslägret.

Locust säger att hon är redo att komma till jobbet. “Jag är bara redo att komma till jobbet”, sa Locust i en telefonintervju torsdag med PennLive. “Jag behöver lära mig ett helt system, en helt ny uppsättning terminologi. Jag vill aldrig ligga bakom kurvan.”

Hon internerade också med Baltimore Ravens förra sommaren under träningslägret.Arians i ett uttalande som släpptes av Bucs hade detta att säga om de två kvinnliga tränare han lagt till personalen. “Jag har känt Lori gå tillbaka till mina dagar vid Temple University och jag har sett förstahands hur kunnig och passionerad hon är om detta spel. Jag var lika imponerad av Marals bakgrund i prestationsträning och sjukgymnastik och jag vet att hon kommer att vara en värdefull tillgång för vår styrka och konditionering program.”

En annan fråga som kan uppstå är hur kommer NFL-spelarna att reagera på coaching från en kvinna? Någon som aldrig har spelats i ett NFL-spel? Många lag har haft kvinnliga praktikanter i träningsläger de senaste åren som NFL har öppnat sina dörrar för kvinnliga kandidater för att få möjlighet att lära av NFL tränare och det har varit noll problem.

Locust hade detta att säga om coaching av manliga fotbollsspelare “jag har aldrig haft problem med en spelare”, sa Locust. “Ingen har någonsin behandlat mig som något annat än som tränare. Spelare kan se igenom någon som inte är äkta. Jag kan prata med dem om schema och när jag spelade. Jag fungerar inte annorlunda än någon annan tränare.”

“Jag tror att det finns en ömsesidig respekt. Jag respekterar verkligen spelarna för allt arbete de lägger i sitt hantverk, och jag hedrar det och de vill bara bli bättre i slutet av dagen.”

Javadifar kommer till Bucs med massor av erfarenhet av fysisk terapi och personlig träning.”

Javadifar spelade basket på Pace University i New York och tjänade sin doktorsexamen från New York Medical College.

Hon internerade också med Baltimore Ravens förra sommaren under träningslägret.Hon kommer till Bucs från Virginia var hon arbetade som sjukgymnast och en personlig tränare. 

NFL ligger faktiskt bakom NBA i att anställa kvinnor tränare. Greg Popovich i San Antonio har haft Becky Harmon som hela sin tid assisterande tränare sedan 2014, och det finns för närvarande tre kvinnliga assisterande tränare just nu i NBA.

Det är uppenbart från att titta på bakgrunden och autentiseringsuppgifterna för Locust och Javadifar att de båda är kvalificerade att ta på sig dessa roller med Bucs och de är inte bara token hires. 

Arians hade en av de största coaching staber i NFL historia med 25 assistenter innan hyra av de två kvinnliga assisterande tränare.

No Comments

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *