Blixten har en sällsynt defensiv förfaller i förlust till Blues

Blixten har en sällsynt defensiv förfaller i förlust till Blueshan Lightning spelade bra hockey för 58 60 minuter. De sköt Blues 42-26. Spelade deras typiska fysiska spel höll Blues i kontroll större delen av spelet.

Från 11:30-märket till 12: 45-märket för den första perioden hade blixten ett av de mentala bortfall där de tycktes glömma vad de skulle göra defensivt eftersom de tillät tre St. Louis-mål.

Ett Robert Thomas mål gav Blues en 1-0 ledning på 11: 30 mark av den första perioden. Trettio åtta sekunder senare gjorde ett mål av Alexander Steen det 2-0 Blues. Sedan gjorde Vladimir Tarasenko sin 29: e av säsongen vid 12: 45-märket av perioden och det gav Blues en 3-0-ledning

Det har inte varit mycket att klaga på med det här Lightning-laget den här säsongen, men med slutspelet närmar sig går det att visa hur viktigt det är att spela en solid 60 minuter och behålla fokus och intensitet hela spelet.

Att en minut och femton sekunders bortgång kostade blixten detta spel.

Blixten slog tillbaka och skar ledningen till 4-2 då Brayden Point gjorde sitt 40: e mål för säsongen. Stamkos lade till sin 39th av säsongen vid 4: 46-märket i den tredje perioden för att skära Blues-ledningen till 4-3 och det såg ut som blixten skulle hitta ett sätt att dra ut den här.

Blixten har en sällsynt defensiv förfaller i förlust till BluesStamkos trodde att han hade sin 40:e av säsongen som skulle ha varit ett Lightning power play-mål med 5: 43 att gå ,men efter en videorecension bestämdes det att Braydon Point skridsko gick in i offensivzonen bara en hare före pucken och målet var otillåtet.

Blixten har redan clinched Home ice advantage under slutspelet genom att vinna presidentstrophy, men du vill spela spelet på ett sådant sätt att du träffar slutspelet på full stride.

Detta kommer också att bli en första för blixten eftersom de kommer att ha tre 40 målskyttar den här säsongen. Braydon punkt spårade hans 40th av säsongen i 4-3 förlora till Blues. Steven Stamkos gjorde sin 39th av säsongen igår kväll, och Nikita Kucherov har 37 mål på säsongen. Med sex spel kvar båda spelarna bör lätt slå det 40 mål mark.

Huvudtränaren Jon Cooper fick sin 300: e karriärvinst mot Carolina tidigare i veckan. Cooper blev den all-time winningest tränare i Lightning historia tidigare denna säsong och kommer att fortsätta att lägga till sina summor resten av säsongen.

Blixten har bara två hemmamatcher resten av säsongen och båda kommer upp den här veckan, måndag mot Boston och sedan lördag den 30: e mot huvudstäderna.

Blixten kommer då att vara på väg den sista veckan av säsongen och kommer att besöka Ottawa, Montreal, Toronto och Boston.

Blixten behöver fyra segrar för att knyta 95-96 Detroit Red Wings all time win totalt i en säsong med 62. Fem vinner resten av vägen och Lightning skulle sätta en ny säsong singelrekord för de flesta segrar i NHL historia med 63.

No Comments

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *